Torsdag 3 – söndag 6 september

‘Bara vara’

Njut av ett avslappnande retreat med guidade meditationer i en rofylld miljö!

På retreat får vi möjlighet att komma bort från vardagen, varva ned och reflektera i en stillsam och lugn miljö. Genom att stänga av våra mobiltelefoner och vända vår uppmärksamhet inåt i meditation, skapar vi förutsättningar för att uppleva en djup inre frid och glädje. Med denna upplevelse återvänder vi till vårt dagliga liv med förnyad styrka och energi.

Meditation

Den här retreaten passar för nybörjare såväl som för de som har erfarenhet av meditation.

Retreatet leds av buddhistmunken Gen Kelsang Jangdom. Vi vägleds genom en serie meditationer som utvecklar vår koncentration och vår erfarenhet av ett rofyllt sinne. Vi lär oss att njuta av den känsla av lycka och välmående som naturligt uppstår när vårt sinne är rofyllt.

Tystnad och mobiltelefoner:

Retreaten sker i tystnad från fredag morgon till söndag kl 12.00. Tystnaden hjälper oss att fokusera och skapar mer utrymme för reflektion.

Vi samlar in alla mobiltelefoner vid ankomsten för att undvika distraktioner under hela retreaten. I informationsbrevet du får någon vecka innan starten finns ett telefonnummer till retreatsamordnaren, där anhöriga kan nå dig under retreaten om det behövs.

Mellan meditationspassen finns tid att njuta av promenader i den rofyllda, vackra omgivningen.

Praktisk info:

Kursledare: Gen Kelsang Jangdom
Kursavgift inkl. kost och logi på Häverö kursgård:
Flerbäddsrum: 2500 kr, Enkelrum: 3100 kr

Obs! Rabatt för studerande/pensionär gäller inte på retreaten!

Under våra retreaten hjälps alla kursdeltagare åt med små enkla volontäruppgifter (såsom att hacka grönsaker, koka kaffe, diska och plocka undan efter maten). Vi hjälps också åt att ställa iordning och städa kursgården efter retreatens slut.

Start torsdag 3 september: Ankomst från 17:00, middag kl. 18.30, introduktionspass kl 20.00.

Ta buss 639 från Tekniska Högskolan mot Hallstavik kl.15.30 eller 16.30 och gå av vid Häverödals Hotell. Vi hämtar er vid hållplatsen med bil. SL-kortet gäller hela vägen.

Avslut söndag 6 september: Efter lunch och städning (ca 15.00).

Buss 639 från Häverödals hotell går tillbaka till Stockholm kl. 14.57 och kommer till Tekniska Högskolan kl 16.44. 

I och med antagande till kurs, retreat eller seminarium blir du även medlem i föreningen.

Läs info om Dataskyddsförordningen här.

Info om Covid-19

Vi planerar baserat på Folkhälsomyndighetens nuvarande riktlinjer avseende covid-19 följande åtgärder för att minska risken för smittspridning under våra retreater:
– Begränsa antalet deltagare till 12.
–  Införa ytterligare städning av gemensamma utrymmen, särskilt badrum och kök.
–  Anpassa mathantering och -servering.

Vidare ber vi dig att stanna hemma om du uppvisar minsta tecken på sjukdom. Vi återbetalar hela kursavgiften om du blir sjuk inför retreaten. Om du skulle utveckla symtom under retreaten ber vi dig att lämna retreaten, och erbjuder dig transport till närmaste samhälle.
Skulle Folkhälsomyndighetens riktlinjer ändras kommer naturligtvis ovannämnda åtgärder anpassas till de för retreaten rådande riktlinjerna.
Vi hoppas att alla deltagare kan känna sig trygga med ovannämnda åtgärder, och att vi gör vad vi kan för att minska risken för smittspridning. Om du har en fråga rörande våra covid-19 relaterade åtgärder är du välkommen att höra av dig till anmalan@meditationiuppsala.se.

Bilder från Häverö kursgård: