Lördag 5 december 09:00-12:00

Daglig meditationsträning

Syftet med meditation är att göra vårt sinne lugnt och fridfullt. Om vårt sinne är rofyllt kommer vi att vara befriade från oro och mentalt obehag och då upplever vi verklig lycka; men om vårt sinne inte är rofyllt kommer vi att få väldigt svårt att känna lycka, även om vi lever med de bästa förutsättningar.

En annan viktig funktion med meditation är att bygga en ny mental vana, som gör det möjligt för oss att ha en mer positiv och uppfyllande syn på livet. För att uppleva dessa fördelar är det viktigt att meditera regelbundet. Därför kommer vi under denna endagskurs att lära oss hur upptagna moderna människor kan forma och behålla en njutbar daglig meditationsutövning. Bara då kan vi kontrollera vårt sinne och uppleva en djupare och bestående form av lycka.

Meditation kommer då att bli en nödvändig och naturlig del av vårt dagliga liv och få oss att känna oss nöjda och ge oss en inre styrka som är nödvändig för att vi ska kunna njuta av vårt livs alla aspekter.

Nivå 1 & 2

livestreaming :

225 kr (vuxen) | 180 kr (student/pensionär) | eller ingår i centerkortet | Föranmälan behövs (Du får en länk till streamen i samma mail som din bokningsbekräftelse. Det tar vanligtvis bara några sekunder).

Delta på plats :

295 kr (vuxen) | 236 kr (student/pensionär) | eller ingår i centerkortet

Adress:

Hjalmar Brantingsgatan 4A, Uppsala

om läraren:

Kelsang Nyima är en svensk buddhistisk munk som har utövat buddhism och meditation i många år. 2020 slutförde han en 6-månader intensiv utbildning på Manjushri Kadampa Meditation Centre i England för att bli en kvalificerad lärare inom Kadampa buddhism.

I sin undervisning delar Nyima sin stora entusiasm för fördelarna med meditation. Han ger många praktiska insikter i hur man integrerar buddhistisk filosofi i det dagliga livet för att känna ett större lugn, minska inre stress och uppleva en djupare mening i livet.