Söndagar 17:00-18:30

Hur man förvandlar sitt liv

A Blissful Journey

Varje söndagskurs från 19 februari ska handla om Geshe Kelsang Gyatsos senaste bok ‘Hur man förvandlar sitt liv’. Boken handlar om att:

  • Göra vårt mänskliga liv meningsfullt
  • Hitta den rätta metoden för att minimera och avsluta problemen
  • Känna oss lyckliga hela tiden genom att utveckla och behålla ett inre lugn

Kurserna hålls av Kelsang Jangdom

om läraren:

Jangdom är en buddhistisk munk och huvudlärare på Tara Kadampa Buddhistcenter i Stockholm.  Med glädje och lätthet förmedlar han från hjärtat de kraftfulla fördelarna av Buddhismen i sina kloka och inspirerande undervisningar.

Det blir ingen ny kurs på söndagar kl 17. Sista kurstillfället är alltså söndag 9:e april.

Meditation och inre ro

7 veckors kurs – 19 februari tom 9 april (ingen kurs 5 mars)

Under kursens gång kommer vi att lära oss hur man utvecklar inre ro i en stressig vardag. Dessutom utforskar vi andra intressanta och djupa teman som handlar om vad som händer efter döden och hur vi tar vara på vårt nuvarande liv på bästa sett.  Vi kommer även att lära oss hur förståelse för karma (samband om orsak och verkan) kan hjälpa oss att skapa ett lyckligt liv.

Vi kommer att se hur meditation kan hjälpa oss att förstärka positiva sinnesstämningar och identifiera och minska våra negativa sinnesstämningar, som skapar så mycket problem för oss. Vi kommer att lära oss hur våra goda handlingar, ökad koncentration och visdom kan hjälpa oss att utveckla ett rent och positivt sinne, som då kan vara en källa till glädje för oss själva och andra.

Pris:

910 kr (eller drop-in 140 kr)