Fredag 16 oktober 18:00-20:30

Fredagsföreläsning & pannkakor: Inre ro och vägen till nirvana

Meningen med meditation är att göra vårt sinne lugnt och fridfullt. När vi upplever ett fridfullt sinne, upptäcker vi att en känsla av lycka och förnöjsamhet naturligt uppstår.  I takt med att vår förmåga att skapa ett fridfullt sinne ökar genom att träna i meditation, kommer vi på motsvarande sätt se att vi blir lyckligare – dag för dag.

Naturliga följdfrågor blir då:

  • Hur lycklig kan jag bli?

  • Finns det något stopp för hur mycket inre frid jag kan uppleva?

I denna föreläsning kommer Nyima att utforska dessa frågor genom att presentera de tre nyckelaspekterna, känd som de tre högre träningarna, som utgör den buddhistiska vägen till befrielse – Nirvana. Eftersom denna vägen är byggd på en praktisk och djup förståelse av vårt eget sinne, är den lika relevant och lika effektiv på att lösa våra problem idag som under Buddhas tid.

Vi kommer att inspireras och lära oss hur vi på ett enkelt och praktiskt sätt kan integrera dessa tre högre träningar i vårt vardagliga liv så att varje dag blir ett steg mot ren och varaktig lycka.

pris:

200 kr eller 50 kr om du har centerkortet

Adress:

Hjalmar Brantingsgatan 4A, Uppsala

om läraren:

Kelsang Nyima är en svensk buddhistisk munk som har utövat buddhism och meditation i många år. 2020 slutförde han en 6-månader intensiv utbildning på Manjushri Kadampa Meditation Centre i England för att bli en kvalificerad lärare inom Kadampa buddhism.

I sin undervisning delar Nyima sin stora entusiasm för fördelarna med meditation. Han ger många praktiska insikter i hur man integrerar buddhistisk filosofi i det dagliga livet för att känna ett större lugn, minska inre stress och uppleva en djupare mening i livet.