Meningen med döden

Vi lever, därför kommer vi att dö. Genom att komma till insikt om vår egen dödlighet kan vi berika och förvandla våra liv. Vi kan lära oss att leva ett rikt och meningsfullt liv och se fram emot vår död med mod, klarhet och t.o.m. glädje. Vi kan även hjälpa andra som står inför döden. På denna helgkurs på Alla helgons dag kommer vi att ge en introduktion till Buddhas läror om meningen med döden och förklara praktiska meditationer som vi kan använda i vårt dagliga liv.

Kursen inkluderar flera rogivande vägledda meditationer och möjlighet för frågor och svar.

Nivå 1 & 2

pris via livestreaming :

225 kr (vuxen) | 180 kr (student/pensionär) | eller ingår i centerkortet | Föranmälan behövs (Du får en länk till streamen i samma mail som din bokningsbekräftelse. Det tar vanligtvis bara några sekunder).

delta på plats :

295 kr (vuxen) | 236 kr (student/pensionär) | eller ingår i centerkortet

adress:

Hjalmar Brantingsgatan 4A, Uppsala

Om kursledaren:

Kelsang Nyima är en svensk buddhistisk munk som har utövat buddhism och meditation i många år. 2020 slutförde han en 6-månader intensiv utbildning på Manjushri Kadampa Meditation Centre i England för att bli en kvalificerad lärare inom Kadampa buddhism.

I sin undervisning delar Nyima sin stora entusiasm för fördelarna med meditation. Han ger många praktiska insikter i hur man integrerar buddhistisk filosofi i det dagliga livet för att känna ett större lugn, minska inre stress och uppleva en djupare mening i livet.