Retreat

Retreat är en mycket viktig del av vår meditationsträning eftersom det ger oss en värdefull möjlighet att fördjupa våra positiva inre upplevelser och insikter, i avsaknad av våra vanliga dagliga aktiviteter och distraktioner. 

Syftet med retreat är att sätta åt sidan en viss tid för att rikta sin medvetenhet inåt och fokusera på sin andliga utveckling. Bara några dagar fokuserad meditation i retreat kan ge stora resultat, och ofta är det först vid dessa tillfällen som vi verkligen känner av de djupare effekterna av meditation.

Retreater i Roslagen

Alla meditationspass vägleds av Gen Kelsang Jangdom och mellan passen finns det tid att gå lugna promenader eller att slappna av med en kopp te.

”När turbulensen av distraherande tankar lägger sig och vårt sinne blir stilla uppstår naturligt en känsla av lycka och förnöjsamhet.”

Geshe Kelsang Gyatso ”Hur du kan omvandla ditt liv”

Om läraren

Gen Kelsang Jangdom har utövat buddhism och meditation sedan 2003 och blev ordinerad som buddhistmunk  2010.  Han kommer ursprungligen från England men han har under en lång tid arbetat för att stötta centren i Norden och sedan januari 2015 har han varit huvudlärare på Kadampa Meditationscenter Stockholm.

Med glädje och lätthet förmedlar han från hjärtat de kraftfulla fördelarna av buddhismen i sina kloka och inspirerande undervisningar.

RETREATER I STRÖMSTAD

Du kan även vara med på ett retreat med Gen Kelsang Dragpa i Strömstad (titta på filmen nedan). Han är huvudlärare på Nordisk Kadampa Meditatasjonssenter i Oslo och den andliga vägledaren för NKT:s nordiska gren.