Vår huvudlärare

– Gen Kelsang Jangdom

Gen Kelsang Jangdom har utövat buddhism och meditation sedan 2003 och blev ordinerad som buddhistmunk  2010.  Han kommer ursprungligen från England men han har under en lång tid arbetat för att stötta centren i norden och bott i Oslo i 9 år och sedan januari 2015 har han varit huvudlärare på Kadampa Meditationscenter Stockholm.

Han är omtänksam samtidigt som han har en stor portion humor och en aldrig sinande energi att hjälpa andra.  Med glädje och lätthet förmedlar han från hjärtat de kraftfulla fördelarna av Buddhism i sina kloka och inspirerande undervisningar.

Kelsang Nyima

Kelsang Nyima är en svensk buddhistisk munk som har utövat buddhism och meditation i många år. 2020 slutförde han en 6-månader intensiv utbildning på Manjushri Kadampa Meditation Centre i England för att bli en kvalificerad lärare inom Kadampa buddhism.

I sin undervisning delar Nyima sin stora entusiasm för fördelarna med meditation. Han ger många praktiska insikter i hur man integrerar buddhistisk filosofi i det dagliga livet för att känna ett större lugn, minska inre stress och uppleva en djupare mening i livet.